Medailon de caprioara cu sos de merisoare si rozmarin

Ingrediente Medailon de caprioara cu sos de merisoare si rozmarin

Compozitie
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 ceapa de apa mare, taiata cubulete
  • 1 cana supa de vita concentrata
  • 1/2 cana vin rosu sec
  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • 1/2 cana merisoare uscate
  • 1 lingura frunze de rozmarin proaspat
Friptura de caprioara
  • 4 medalioane de caprioara fara os
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare Medailon de caprioara cu sos de merisoare si rozmarin

  1. Se topeste untul, la foc mic si se soteaza ceapa.

  2. Se adauga supa de vita strecurata, vinul rosu, sucul de portocale, merisoarele si rozmarinul. Se lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, 30 minute, pana cand sosul scade ¼ din cantitatea totala.

  3. Se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper si se pastreaza cald.

  4. Intr-o tigaie, se toarna ulei de masline si se prajesc medalioanele de caprioara, pe ambele parti, in sange sau mediu, dupa preferinte.

  5. Se incalzesc doua farfurii, se asaza cate doua medalioane in ficare si se toarna deasupra sosul de merisoare.

    Serviti preparatul ca atare sau insotit de cartofi dulci si legume verzi (varza de Brouxelles, spanac sau mazare) facute la abur.