-
Se toaca varza marunt, se pudreaza cu sare si se framanta bine. Se lasa intr-un vas cca 30 minute sa se inmoaie.
-
Se taie prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.
-
Se pune uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, se adauga prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, urmeaza varza dulce.
-
Se amesteca sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si se toarna peste varza.
-
Se adauga crenguta de cimbru, mararul tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in macarea de varza dulce).
-
Se acopera cratita cu capac si se lasa mancarea sa fiarba la foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.
-
Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, se adauga si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma in totalitate.
-
Se serveste alaturi de o mamaliguta fierbinte.