Mancare de varza dulce de post

Ingrediente Mancare de varza dulce de post

Compozitie
  • 2 verze medii
  • 1 praz mediu (doar partea alba)
  • 4 – 5 rosii mari (10 -12 rosii cherry)
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ardei iute mic
  • 80 ml suc de rosii
  • 1 cana apa / supa vegetala
  • 5-6 boabe piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 legatura marar
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Mancare de varza dulce de post

  1. Se toaca varza marunt, se pudreaza cu sare si se framanta bine. Se lasa intr-un vas  cca 30 minute sa se inmoaie.

  2. Se taie prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.

  3. Se pune uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, se adauga prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, urmeaza varza dulce.

  4. Se amesteca sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si se toarna peste varza.

  5. Se adauga crenguta de cimbru, mararul tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in macarea de varza dulce).

  6. Se acopera cratita cu capac si se lasa mancarea sa fiarba la foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.

  7. Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, se adauga si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma in totalitate.

  8. Se serveste alaturi de o mamaliguta fierbinte.