Mancare de cartofi – Niku Jaga

Ingrediente Mancare de cartofi – Niku Jaga

Compozitie
  • 400 gr carne de vita
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe medii
  • 6 linguri mazare fiarta
  • 2 morcovi
  • 4 sos de soia
  • 4 linguri vin alb
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cm ghimbir ras

Mod de preparare Mancare de cartofi – Niku Jaga

  1. Se fierb cartofii, pana cand poate intra furculita in ei.

  2. Ceapa, cartofii, carnea taiata foarte subtire si morcovii se pun in tigaie, la foc mic, fara pic de ulei. Atentie, toate legumele trebuie taiate foarte subtire !

  3. Zaharul, sosul de soia, vinul si ghimbirul se amesteca impreuna cu 200 ml de apa (sau supa de legume) si se adauga peste amestecul din tigaie.

  4. Se pune si mazarea si se amesteca usor, dupa care se inchide focul.

  5. Tigaia se mai lasa 5-7 minute, pe aragaz, acoperita cu un capac.

  6. Se serveste fierbinte, in castroane mici.