Gazpacho englezesc

Ingrediente Gazpacho englezesc

Compozitie
  • 2 castraveti mari
  • 4 tulpini de telina cu frunze cu tot, taiate marunt
  • 1 legatura patrunjel tocat (doar frunzele)
  • 1 legatura marar, tocat marut
  • 100 gr struguri verzi
  • 2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati marunt
  • 250 ml iaurt natural integral
  • 2 felii paine alba, fara coaja, putin mai groase
  • 3 linguri otet
  • 100 ml ulei de masline
Crutoane cu chilli
  • 200 gr paine veche, fara coaja, taiata cuburi
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 praf sare de mare
  • 1/2 lingura chilli pisat

Mod de preparare Gazpacho englezesc

  1. Se taie o bucata lunga de sase centimetri dintr-unul dintre cei doi castraveti.
    Restul de castravete si cel ramas se decojesc, se taie in cuburi mari si se pun in mixer.

  2. Se adauga celelalte ingrediente, exceptand uleiul, si se mixeaza pana se obtine un piure omogen. Se adauga uleiul si se mixeaza din nou, pana se obtine o pasta fina. Se transfera compozitia intr-un vas de lut si se lasa sa se raceasca timp de doua ore.

  3. Pentru a pregati crutoanele cu chilli, se taie painea in cuburi de marime potrivita. Mai intai, se aromeaza uleiul. Pentru aceasta se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga bucatile pisate de usturoi si se prajesc pana se ingalbenesc.

  4. Se scot din tigaie cu o spumiera. Se adauga bucatile de paine in uleiul aromatizat si se prajesc la foc mic, pana se ingalbenesc. Se asezoneaza cu sare de mare si se adauga praful de chilli.

  5. Se lasa sa se raceasca. Inainte de a servi preparatul, se curata de coaja si de seminte bucata de castravete ramasa si se taie in cuburi mici. Se toarna supa rece intr-un bol si se adauga bucatile de castravete si crutoanele cu chilli. La final, se adauga uleiul de masline.