-
Se taie o bucata lunga de sase centimetri dintr-unul dintre cei doi castraveti.
Restul de castravete si cel ramas se decojesc, se taie in cuburi mari si se pun in mixer. -
Se adauga celelalte ingrediente, exceptand uleiul, si se mixeaza pana se obtine un piure omogen. Se adauga uleiul si se mixeaza din nou, pana se obtine o pasta fina. Se transfera compozitia intr-un vas de lut si se lasa sa se raceasca timp de doua ore.
-
Pentru a pregati crutoanele cu chilli, se taie painea in cuburi de marime potrivita. Mai intai, se aromeaza uleiul. Pentru aceasta se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga bucatile pisate de usturoi si se prajesc pana se ingalbenesc.
-
Se scot din tigaie cu o spumiera. Se adauga bucatile de paine in uleiul aromatizat si se prajesc la foc mic, pana se ingalbenesc. Se asezoneaza cu sare de mare si se adauga praful de chilli.
-
Se lasa sa se raceasca. Inainte de a servi preparatul, se curata de coaja si de seminte bucata de castravete ramasa si se taie in cuburi mici. Se toarna supa rece intr-un bol si se adauga bucatile de castravete si crutoanele cu chilli. La final, se adauga uleiul de masline.