-
Se taie marunt 1/2 cana frunze de coriandru. Se amesteca, intr-un bol, impreuna cu uleiul, usturoiul, lemongrass, ardeii chili si 1/4 cana suc de lime. Se adauga carnea de pui, se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 30 minute. Cea mai buna aroma se obtine daca se lasa la marinat 2 ore.
-
Intre timp se amesteca in alt bol: castravetele taiat fasii fine (cu ajutorul cutitului pentru cojit legume) cu avocado, restul de coriandru si 1 lingura suc de lime. Se drege de sare si piper.
-
Se preincalzeste la foc mediu-iute un gratar de aragaz (uns cu ulei) sau o tigaie. Se scot bucatelele de carne de pui din marinada, se infig in 4 frigarui si se lasa sa se faca (dupa gust). Se asaza fiecare frigaruie pe farfurie cu 1/4 din cantitatea de salata de avocado cu castraveti. Se serveste alaturi de orez fiert in abur si sferturi de lime.