Escalop de vitel

Ingrediente Escalop de vitel

Compozitie
  • 6 bucati carne vitel pentru snitel
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mustar
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura faina
  • 3 gr piper
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Escalop de vitel

  1. Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stranga la prajit).

  2. Carnea piperata putin se trece bine prin faina si se prajeste in ulei, pastrandu-se calda pe un vas cu apa fierbinte, acoperit. Carnea de vitel este o carne fageda, de aceea aceste snitele se servesc cu sos condimentat.

  3. Cand toate sunt prajite, in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda.

  4. Se freaca mustarul cu faina, smantana si sarea, amestecandu-se apoi cu sosul din tigaie si lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.

  5. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa.

  6. La servire, sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi, garnitura de orez sau de soteuri din legume.

  7. Snitelele se pot servi si cu alte sosuri: sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca sa fie mai picant, sos picant, etc.