-
Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stranga la prajit).
-
Carnea piperata putin se trece bine prin faina si se prajeste in ulei, pastrandu-se calda pe un vas cu apa fierbinte, acoperit. Carnea de vitel este o carne fageda, de aceea aceste snitele se servesc cu sos condimentat.
-
Cand toate sunt prajite, in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda.
-
Se freaca mustarul cu faina, smantana si sarea, amestecandu-se apoi cu sosul din tigaie si lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.
-
Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa.
-
La servire, sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi, garnitura de orez sau de soteuri din legume.
-
Snitelele se pot servi si cu alte sosuri: sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca sa fie mai picant, sos picant, etc.