Chiftelute de peste

Ingrediente Chiftelute de peste

Compozitie
  • 2 conserve (400 gr) orice fel de peste in suc propriu, la conserva sau peste proaspat, fiert, scurs si maruntit
  • 2 oua batute
  • 1/4 cana patrunjel si frunze de telina taiate marunt
  • 1/4 cana fulgi de cartofi sau 1 cartof mic fiert facut piure
  • 1 ceapa medie taiata marunt
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1/4 lingurita marar uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • cat este necesar pesmet
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Chiftelute de peste

  1. Intr-un castron se amesteca toate verdeturile. Se adauga si o lingura de pesmet (sau cat este necesar pentru a obtine consistenta unor chiftele obisnuite – nu prea cleioasa)

  2. Se incinge uleiul in tigaie.

  3. Se formeaza chiftelutele cu mana uda, se dau usor prin pesmet si se prajesc in tigaie 5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

    Din cantitatile mentionate rezulta 10 chiftele de dimensiuni medii.