Cannelloni cu spanac, ricotta si prosciutto

Ingrediente Cannelloni cu spanac, ricotta si prosciutto

Compozitie
  • 600 gr spanac congelat, tocat
  • 280 gr branza ricotta
  • 1 1/2 cana Parmezan ras
  • 3 oua mari
  • 1 pachet prosciutto feliat, taiat bucatele foarte fine
  • 1/4 cana frunze de patrunjel proaspat, taiate marunt
  • 10 foi lasagna instant
  • 6 cani sos de rosii pentru paste

Mod de preparare Cannelloni cu spanac, ricotta si prosciutto

  1. Se fierbe spanacul, se scurge bine, se stoarce cu mana si se toaca fin.

  2. Intr-un castron se amesteca spanacul cu ricotta, 1 cana de Parmezan, ouale, prosciutto, patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Acest amestec va reprezenta umplutura.

  3. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius si se unge cu ulei o tava de copt.

  4. Intr-un castron mare, plin cu apa rece, se inmoaie foile de lasagna. Dupa 15 minute se scot din apa si se usuca pe prosoape de hartie.

  5. Se intinde un strat subtire de sos de rosii pentru paste, pe fundul tavii de copt. Pe o foaie de lasagna se pune o treime din cana de umplutura, la unul dintre capete. Se ruleaza, fara a inchide capetele sulului astfel creat, si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie de lasagna.

  6. Se asaza toate rulourile (cannelloni), astfel obtinute, in tava, intr-un singur strat.

  7. Se toarna uniform, deasupra lor, 2 cani de sos de rosii pentru paste si se presara cu restul de Parmezan.

  8. Se introduce tava de cannelloni la cuptor si se lasa 30 de minute.

  9. Dupa preparare, se lasa 10 minute sa se raceasca putin. Se incalzeste restul de sos de rosii si se serveste alaturi de preparat.