-
Se fierbe spanacul, se scurge bine, se stoarce cu mana si se toaca fin.
-
Intr-un castron se amesteca spanacul cu ricotta, 1 cana de Parmezan, ouale, prosciutto, patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Acest amestec va reprezenta umplutura.
-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius si se unge cu ulei o tava de copt.
-
Intr-un castron mare, plin cu apa rece, se inmoaie foile de lasagna. Dupa 15 minute se scot din apa si se usuca pe prosoape de hartie.
-
Se intinde un strat subtire de sos de rosii pentru paste, pe fundul tavii de copt. Pe o foaie de lasagna se pune o treime din cana de umplutura, la unul dintre capete. Se ruleaza, fara a inchide capetele sulului astfel creat, si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie de lasagna.
-
Se asaza toate rulourile (cannelloni), astfel obtinute, in tava, intr-un singur strat.
-
Se toarna uniform, deasupra lor, 2 cani de sos de rosii pentru paste si se presara cu restul de Parmezan.
-
Se introduce tava de cannelloni la cuptor si se lasa 30 de minute.
-
Dupa preparare, se lasa 10 minute sa se raceasca putin. Se incalzeste restul de sos de rosii si se serveste alaturi de preparat.