Calamari la gratar cu tagliatelle

Ingrediente Calamari la gratar cu tagliatelle

Compozitie
  • 1/2 cana catei de usturoi, curatati de coaja
  • 450 gr tagliatelle
  • cat este nevoie ulei
  • 450 gr calamari curatati
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 1 cana supa de pui, strecurata
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri coriandru sau patrunjel proaspat, tocat marunt
  • dupa gust sare si piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare Calamari la gratar cu tagliatelle

  1. Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Se inveleste usturoiul, in folie de aluminiu si se coace 15 minute, pana se inmoaie si devine auriu. Se pune deoparte.

  2. Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj.

  3. Intre timp, se unge cu ulei un gratar de aragaz sau o tigaie-gratar si se asaza pe aragaz, la foc mediu-mare.

  4. Se asezoneaza calamarii, pe ambele fete, cu sare, piper si oregano. Se asaz pe gratar sau in tigaie si se coc 2-3 minute, pe fiecare parte.

  5. Intr-un blender, se amesteca supa de pui cu usturoiul copt, pana se transforma intr-o crema. Se toarna crema obtinuta, intr-o tigaie si se asaza pe aragaz, la foc mediu. Se taie calamarii, inele si, cand crema de usturoi incepe sa fiarba, se adauga in tigaie.

  6. Se dizolva amidonul in 1 lingura de apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa clocoteasca incet, inca 2 minute, pana cand sosul se ingroasa.

  7. Se scurg pastele si se asaza intr-un bol. Peste ele, se toarna calamarii cu sos. Se presara coriandru sau patrunjel, inainte de servire.