-
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius. Se inveleste usturoiul, in folie de aluminiu si se coace 15 minute, pana se inmoaie si devine auriu. Se pune deoparte.
-
Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj.
-
Intre timp, se unge cu ulei un gratar de aragaz sau o tigaie-gratar si se asaza pe aragaz, la foc mediu-mare.
-
Se asezoneaza calamarii, pe ambele fete, cu sare, piper si oregano. Se asaz pe gratar sau in tigaie si se coc 2-3 minute, pe fiecare parte.
-
Intr-un blender, se amesteca supa de pui cu usturoiul copt, pana se transforma intr-o crema. Se toarna crema obtinuta, intr-o tigaie si se asaza pe aragaz, la foc mediu. Se taie calamarii, inele si, cand crema de usturoi incepe sa fiarba, se adauga in tigaie.
-
Se dizolva amidonul in 1 lingura de apa si se adauga in tigaie. Se lasa sa clocoteasca incet, inca 2 minute, pana cand sosul se ingroasa.
-
Se scurg pastele si se asaza intr-un bol. Peste ele, se toarna calamarii cu sos. Se presara coriandru sau patrunjel, inainte de servire.