Bors de perisoare

Ingrediente Bors de perisoare

Compozitie
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 1 cana bulion sau 2 – 3 rosii
  • 250 ml zeama de varza sau bors
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • dupa gust sare
Perisoare
  • 600 gr carne tocata amestec
  • 100 gr orez cu bob lung
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua

Mod de preparare Bors de perisoare

  1. Legumele se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun la fiert pentru 15 minute.

  2. Cat timp fierb legumele, se pregatesc perisoarele.

  3. Se spala si se usuca orezul.

  4. Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si orezul.

  5. Perisoarele se formeaza cu mainile umede. Se adauga una cate una, in supa, pe toata suprafata oalei.

  6. Se fierb 15-20 minute, pana cand perisoarele ies la suprafata. Se ia spuma formata, din cand in cand.

  7. Se pune bulionul si apoi zeama de varza sau borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se presara patrunjelul sau leusteanul si sare, daca mai este nevoie.