Tortul reginei Victoria – Queen Victoria’s Sponge Cake

Ingrediente Tortul reginei Victoria – Queen Victoria’s Sponge Cake

Compozitie
  • 125 gr faina
  • 7 gr praf de copt
  • 125 gr zahar pudra
  • 225 gr unt topit
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 5 ml esenta de vanilie
Crema de vanilie englezeasca
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 550 ml smantana lichida

Mod de preparare Tortul reginei Victoria – Queen Victoria’s Sponge Cake

De la “five o” clock tea” nu poate lipsi Tortul Reginei sau Sandvisul Victoriei. Este cea mai iubita prajitura a englezilor, nascuta din dorinta Reginei Victoria de a nu se mai pierde timp cu prajiturele multe si marunte.

Se spune ca Majestatea Sa s-a amuzat copios cand a vazut, pentru prima data, rezultatul cofetarilor ei si l-a botezat “sandvis”. Dar i-a placut atat de mult incat, de atunci, nu a existat ceai fara ‘sandvis” la curtea regala.

  1. Se incinge bine cuptorul, la 180 grade Celsius.
  2. Se unge o tava de copt, preferabil de forma rotunda.

  3. Se pun faina si praful de copt, intr-un castron si se dau deoparte.

  4. Se amesteca untul si zaharul, se adauga cate un ou, pe rand, batand compozitia cu telul sau mixerul.

  5. Se adauga incet, in ploaie, si se incorporeaza amestecul de faina si praf de copt.

  6. Se adauga si se bate aluatul cu laptele si esenta de vanilie, pana cand aluatul devine moale, dupa care se toarna in tava de copt bine unsa.

  7. Se coace in cuptorul incins 20 min (se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata, aluatul este copt)

  8. Se lasa prajitura la racit in tava pentru 10 minute, apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet.

  9. Se taie prajitura in doua, pe orizontala si se pune un strat de gem de capsuni (acesta se foloseste traditional), apoi se pudreaza cu zahar pudra.

    Pentru a afla mai multe despre aceasta fascinanta prajitura citeste si Tortul Reginei