De la “five o” clock tea” nu poate lipsi Tortul Reginei sau Sandvisul Victoriei. Este cea mai iubita prajitura a englezilor, nascuta din dorinta Reginei Victoria de a nu se mai pierde timp cu prajiturele multe si marunte.
Se spune ca Majestatea Sa s-a amuzat copios cand a vazut, pentru prima data, rezultatul cofetarilor ei si l-a botezat “sandvis”. Dar i-a placut atat de mult incat, de atunci, nu a existat ceai fara ‘sandvis” la curtea regala.
- Se incinge bine cuptorul, la 180 grade Celsius.
-
Se unge o tava de copt, preferabil de forma rotunda.
-
Se pun faina si praful de copt, intr-un castron si se dau deoparte.
-
Se amesteca untul si zaharul, se adauga cate un ou, pe rand, batand compozitia cu telul sau mixerul.
-
Se adauga incet, in ploaie, si se incorporeaza amestecul de faina si praf de copt.
-
Se adauga si se bate aluatul cu laptele si esenta de vanilie, pana cand aluatul devine moale, dupa care se toarna in tava de copt bine unsa.
-
Se coace in cuptorul incins 20 min (se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata, aluatul este copt)
-
Se lasa prajitura la racit in tava pentru 10 minute, apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet.
-
Se taie prajitura in doua, pe orizontala si se pune un strat de gem de capsuni (acesta se foloseste traditional), apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru a afla mai multe despre aceasta fascinanta prajitura citeste si Tortul Reginei