Tocana Lancashire

Ingrediente Tocana Lancashire

Compozitie
  • 8 cotlete miel, de circa 100 gr fiecare, curatate de grasime
  • 500 gr ceapa, curatata si taiata subtire
  • 4 morcovi mari, curatati si taiati rondele
  • 1 lingura rasa sare
  • 600 ml supa de pui
  • 1 kg cartofi curatati si taiati felii subtiri
  • dupa gust piper negru, proaspat macinat
  • pentru servire varza rosie, murata (optional)

Mod de preparare Tocana Lancashire

  1. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
    Se pun 4 cotlete intr-o cratita sau o tava adanca, se acopera cu jumatate din cantitatatile de ceapa, morcovi si sare. Se adauga piper, dupa gust.
    Se repeta operatia cu cotletele, cepele, morcovii ramasi, se adauga restul de sare, apoi se toarna supa de pui.

  2. Cartofii se aranjeaza in straturi de felii suprapuse, deasupra carnii. Se acopera tava, se reduce temperatura cuptorului la 190 grade Celsius si se introduce tava in cuptor. Se lasa 2 ore.

  3. Dupa 2 ore, se mareste temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius, se da la o parte capacul si se continua coacerea, inca 20 minute sau pana cand cartofii se rumenesc si sunt crocanti.

  4. Se serveste cu varza rosie murata.