-
Se fierbe carnea de porc, se spumuieste, apoi se adauga boabele de piper, frunzele de dafin si se sareaza, dupa gust. Dupa ce a dat intr-un clocot, se reduce focul si se lasa sa fiarba 1 ora. Se scot pe un platou intins si se lasa, cat este nevoie, sa se raceasca. Se arunca frunzele de dafin si zeama se pastreaza.
-
Cat este calda, limba se curata de pielita, apoi se toaca impreuna cu toata carnea. cubulete. Se piseaza usturoiul se amesteca impreuna cu 1-2 polonice din zeama pastrata, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se toarna peste carne.
-
Se spala si se curata stomacul de porc, apoi se umple cu compozitia din carne si se coase sau se leaga la gura, lasand putin spatiu gol pana la legatura, pentru ca, in timpul ferberii lichidul se dilata.
-
Se asaza pe foc oala in care a fiert carnea si, cand a dat in clocot, se introduce toba. Se fierbe 1 ora, la foc mic, fara ca apa sa dea in clocot. Daca toba se dilata prea tare, se inteapa cu un ac gros, doar in partea superioara, pentru a permite iesirea aerului.
-
Dupa ce a fiert, toba se scoate din oala, se asaza intre doua tocatoare si deasupra se pune o greutate. Se lasa asa, pana a doua zi, cand se poate consuma proaspata. Rezista cateva zile daca este tinuta la rece.
- Tobele cu putin aspic se pot afuma si se pot pastra timp mai indelungat.