Supa de visine – Hideg meggyleves

Ingrediente Supa de visine – Hideg meggyleves

Compozitie
  • 4 cani apa
  • 1 cana zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 4 cani visine fara samburi
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1/2 cana smantana
  • dupa gust sare

Mod de preparare Supa de visine – Hideg meggyleves

  1. Se fierb intr-o oala mare apa impreuna cu zaharul si batonul de scortisoara.

  2. Cand apa a inceput sa fiarba se reduce intensitatea focului si se mai lasa asa 2-3 minute pana se dizolva tot zaharul.

  3. Se  adauga visinele si un praf de sare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 30-40 min.

  4. Se scoate batonul de scortisoara.

  5. Se dizolva amidonul cu 2 linguri de apa si apoi se pune in supa amestecand repede. Se lasa pe foc inca 2-3 minute pana se ingroasa putin supa.

  6. Se introduce supa la frigider si se lasa sa se raceasca bine. Chiar inainte de servire se amesteca  smantana in supa.