-
Intr-o oala adanca, se fierb in 2 litri de apa sferturile de pui, se spumuieste si se adauga ceapa intreaga, morcovul, frunzele de telina si sarea, timp de 1 ora, cel putin, pana cand puiul este foarte bine fiert.
-
Se scot puiul si ceapa din oala.
-
Se arunca ceapa si se dezoseaza puiul, indepartand si pielea.
-
Se taie carnea de pui in cubulete mici si se pune intr-un bol.
-
Se pune orezul in oala cu supa, se acopera si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Avgolemono
-
Intre timp, se prepara avgolemono: se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile, pana se intaresc.
-
Cand acestea au devenit spuma, se adauga galbenusurile si se continua sa se bata, pana se incorporeaza perfect.
-
Se pune sucul de lamaie intr-un bol si se adauga 2 cani de supa.
-
Se toarna cate putin din bol peste oua in timp ce se continua bataia.
-
Cand orezul este fiert, se inchide focul si se adauga bucatile de pui in supa.
-
Se adauga si avgolemono. Se scutura oala de cateva ori, scurt si energic.
-
Se serveste cu piper negru, proaspat macinat.