Supa de pui a la grec cu avgolemono

Ingrediente Supa de pui a la grec cu avgolemono

Compozitie
  • 1 pui intreg de aprox 1 kg taiat in 4
  • 150 gr orez
  • 1 ceapa medie intreaga
  • 1 morcov mediu taiat cubulete
  • 2 oua
  • 1 legatura frunze de telina
  • 4 linguri suc de lamaie
  • dupa gust sare, piper macinat

Mod de preparare Supa de pui a la grec cu avgolemono

  1. Intr-o oala adanca, se fierb in 2 litri de apa sferturile de pui, se spumuieste si se adauga ceapa intreaga, morcovul, frunzele de telina si sarea, timp de 1 ora, cel putin, pana cand puiul este foarte bine fiert.

  2. Se scot puiul si ceapa din oala.

  3. Se arunca ceapa si se dezoseaza puiul, indepartand si pielea.

  4. Se taie carnea de pui in cubulete mici si se pune intr-un bol.

  5. Se pune orezul in oala cu supa, se acopera si se lasa sa fiarba 20 de minute.

    Avgolemono

  6. Intre timp, se prepara avgolemono: se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile, pana se intaresc.

  7. Cand acestea au devenit spuma, se adauga galbenusurile si se continua sa se bata, pana se incorporeaza perfect.

  8. Se pune sucul de lamaie intr-un bol si se adauga 2 cani de supa.

  9. Se toarna cate putin din bol peste oua in timp ce se continua bataia.

  10. Cand orezul este fiert, se inchide focul si se adauga bucatile de pui in supa.

  11. Se adauga si avgolemono. Se scutura oala de cateva ori, scurt si energic.

  12. Se serveste cu piper negru, proaspat macinat.