Risotto alla Milanese

Ingrediente Risotto alla Milanese

Compozitie
  • 400 gr orez ( preferabil cu bob mediu rotund )
  • 115 gr unt nesarat
  • 1,5 l supa de vita strecurata (1 rasol de vita cu maduva + zarzavat )
  • 45 gr maduva de vita
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 0,7 gr pudra de sofran
  • 180 ml vin alb sec
  • 120 gr Parmezan ras
  • dupa gust sare

Mod de preparare Risotto alla Milanese

  1. Se topeste  la foc mic, jumatate din cantitatea de unt.

  2. Se caleste ceapa si maduva, in unt, 10 minute. Cand ceapa s-a inmuiat, se elimina cu ajutorul unei spumiere.

  3. In untul aromatizat, se caleste orezul, la foc mediu, 5-7 minute, pana este un pic prajit., amestecand constant,  pentru a evita ca orezul sa se arda sau sa se lipeasca de tigaie.

  4. Se adauga cate un polonic de supa de vita si se amesteca constant, pana cand aceasta se absoarbe.

  5. Se procedeaza la fel cu vinul. Orezul trebuie sa fie fiert al dente

  6. Se pune  restul de unt cu praful de sofran si trei sferturi din cantitatea de Parmezan (Restul de Parmezan va fi folosit la servirea preparatului. )

  7. Se opreste focul si se lasa orezul acoperit 4-5 minute.

  8. Se serveste ca garnitura pentru osso bucco sau simplu, cu parmezan ras deasupra.