Reuben sandwich cu pastrama si branza elvetiana

Ingrediente Reuben sandwich cu pastrama si branza elvetiana

Compozitie
  • 4 felii de paine (preferabil de ovaz)
  • 4 linguri dressing Thousand Island
  • 450 gr pastrama de vita feliata
  • 4 felii branza Emmental
  • 1 cana varza murata, scursa, taiata fasii
  • 2 lingurite unt
Dressing Thousand Island
  • 1/2 catel de usturoi maruntit
  • 1/4 lingurita sare de mare neiodata (dupa gust)
  • 3/4 cana maioneza
  • 1/4 cana sos de chili
  • 2 linguri Ketchup
  • 1 1/2 lingura ceapa taiata marunt
  • 2 lingurite muraturi dulci taiate marunt (se pot folosi si capere)
  • 1/2 ou fiert tare, dat prin sita sau tocat foarte marunt
  • dupa gust piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Reuben sandwich cu pastrama si branza elvetiana

  1. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc potrivit.

  2. Se ung cu dressing feliile de paine.

  3. Pe doua dintre felii, se aplica in urmatoarea ordine: pastrama, branza, varza murata.

  4. Deasupra, se asaza feliile de paine ramase.

  5. Cand untul a inceput sa faca spuma, se asaza sandwich-urile in tigaie si se lasa 3 pana la 5 minute.

  6. Se intorc pe partea cealalta si se lasa inca 3-5 minute.

  7. Asa fierbinti, se taie in jumatate si se servesc.

Dressing-ul Thousand Island

  1. Din cantitatile mentionate rezulta 1 1/4 cana de compozitie.

  2. Se face o pasta din usturoi si 1/4 lingurita de sare.

  3. Usturoiul se amesteca cu sosul chili, maioneza, ketchup -ul, ceapa, muraturile si oul. Se mixeaza bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

  4. Se asezoneaza cu sare si piper.

    Poate fi tinut la frigider, intr-un borcan cu capac ermetic, aproximativ 2 zile.