Pui indian Tandoori

Ingrediente Pui indian Tandoori

Compozitie
  • 1 pui mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1/2 lingurita seminte de cardamamom
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 1/2 cana iaurt
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Pui indian Tandoori

Timpul mentionat nu cuprinde timpul de marinare al carnii.

  1. Usturoiul, ceapa, ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine.

  2. Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.

  3. Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.

  4. Intr-o tava de cuptor mai adanca, se pune puiul cu tot cu iaurtul, in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, timp de 45 de minute sau pana s-a rumenit.

  5. Se serveste cu garnitura de orez cu lamaie si paine indiana Poori.