Pui cu caju si legume

Ingrediente Pui cu caju si legume

Pentru sos
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite zahar
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite vin alb de orez
  • 2 lingurite otet din vin
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite apa sau supa de pui
  • 1 lingurita amidon
Compozitie
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 mana caju crud
  • 100 gr ghimbir proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare Pui cu caju si legume

  1. Ingredientele pentru sos se pun intr-un castron si se amesteca bine, pentru a nu forma cocoloase. Se pune deoparte.

  2. Semintele de caju se prajesc intr-o tigaie cu un strop de ulei, apoi se pun deoparte.

  3. Ardeiul se taie fasii subtiri si se caleste 2 minute intr-o tigaie, cu un strop de ulei, dupa care se pune deoparte.

  4. Puiul taiat fasii se caleste intr-o tigaie cu un pic de ulei, apoi se pune deoparte.

  5. Se incinge wok-ul, se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa, toate tocate marunt. Se calesc cateva secunde pana incep sa miroasa placut.

  6. Se adauga ardeiul calit, fasiile de pui, semintele de caju si buchetelele de brocoli. Se calesc toate timp de 1 minut, apoi se adauga sosul format mai devreme.

  7. Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul, se asaza pe un platou si se serveste.