Prajitura Padurea Neagra

Ingrediente Prajitura Padurea Neagra

Pentru blat
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 115 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 225 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare
  • pentru tapetat forma ulei si faina
Pentru umplutura
  • 500 gr visine dintr-o visinata mai slaba + o cana visinata pentru insiropat
  • 250 gr frisca batuta cu zahar pudra
Pentru glazura
  • 500 gr frisca batuta cu zahar praf
  • 500 gr visinata

Mod de preparare Prajitura Padurea Neagra

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm.

  2. Intr-un vas de mixer, se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

  3. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

  4. Se verifica blatul daca este copt, cu o scobitoare. (Daca o infigeti in mijloc si iese curata, inseamna ca este facut.) Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.

Umplutura si montarea tortului

  1. Blatul racit se taie in 3 felii egale, pe orizontala. (Pastrati felia de jos, care este cea mai dreapta, pentru partea superioara.)

  2. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine.

  3. Se pun 125 ml de frisca. Peste frisca, se pun 250 gr visine scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca.

  4. Se repeta operatia cu a doua felie de tort: insiropat, 125 ml frisca si inca 250 gr visine scurse.

  5. Se pune ultima felie, cu partea care a stat in tava, in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca, mai intai pe margini, in golurile formate la montarea tortului.

  6. Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate presara ciocolata rasa.

  7. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.