-
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm.
-
Intr-un vas de mixer, se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
-
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.
-
Se verifica blatul daca este copt, cu o scobitoare. (Daca o infigeti in mijloc si iese curata, inseamna ca este facut.) Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Umplutura si montarea tortului
-
Blatul racit se taie in 3 felii egale, pe orizontala. (Pastrati felia de jos, care este cea mai dreapta, pentru partea superioara.)
-
Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine.
-
Se pun 125 ml de frisca. Peste frisca, se pun 250 gr visine scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca.
-
Se repeta operatia cu a doua felie de tort: insiropat, 125 ml frisca si inca 250 gr visine scurse.
-
Se pune ultima felie, cu partea care a stat in tava, in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca, mai intai pe margini, in golurile formate la montarea tortului.
-
Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate presara ciocolata rasa.
-
Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.