Placinta umpluta cu rinichi -Steak and kidney pie

Ingrediente Placinta umpluta cu rinichi -Steak and kidney pie

Umplutura
  • 25 gr faina
  • 700 gr carne de vita pentru friptura, taiata cubulete de 2,5 cm.
  • 250 gr rinichi curatat si taiat cubulete de 3 cm.
  • 20 gr unt
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 cepe mari, taiate julienne
  • 2 morcovi taiati cuburi de 2,5 cm
  • 850 ml supa de vita strecurata
  • dupa gust sare si piper negru, macinat
Foaia de placinta
  • 200 gr faina
  • 1 praf sare
  • 110 gr unt taiat cubulete
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 ou batut

Mod de preparare Placinta umpluta cu rinichi -Steak and kidney pie

Foaia de placinta

  1. Intr-un castron mare, se pun faina, untul si sarea.

  2. Se framanta repede amestecul, ca sa nu se incalzeasca prea tare, pana se transforma intr-un aluat sfarmicios. Se poate folosi mixerul electric, cu functia pulse, pentru a nu se incalzi aluatul.

  3. Se adauga apa si, cu un cutit foarte rece, se amesteca aluatul pana se leaga. Daca este prea uscat, se adauga cate o lingurita de apa rece, pana cand se obtine consistenta dorita.

  4. Aluatul se inveleste in film alimentar si se introduce in frigider 15-30 minute.

Umplutura

  1. Intr-un castron mare, se pun faina, sarea, piperul negru, cuburile de carne si se amesteca bine. Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie, pana cand se topeste untul. Se mareste focul si se pune carnea, in mai multe transe. Se prajeste 1 minut, amestecand continuu, pana prinde o culoare bruna. Se scot din tigaie cu spumiera si se pun deoparte.

  2. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa si morcovii, 5 minute, se readuce carnea si se toarna supa de vita. Se asezoneaza cu sare si cu mult piper. Se aduce la fierbere, se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba acoperit, 2 ore, sau pana cand carnea este moale iar sosul s-a ingrosat.

  3. Se pune umplutura intr-un castron si se lasa sa se raceasca complet.

  4. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius.

  5. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si suficient de mare cat sa acopere forma. Aceasta se va unge cu putin ulei, apoi se va turna umplutura. Deasupra, se asaza foaia de placinta. Se unge cu oul batut. Se introduce la cuptor 40 de minute, sau pana cand aluatul devine auriu si crocant.

Se serveste imediat cu legume de sezon.