Paste scoica (conchiglie) umplute cu mozzarella, ricotta si parmezan

Ingrediente Paste scoica (conchiglie) umplute cu mozzarella, ricotta si parmezan

Compozitie
  • 340 gr pasta shells
  • 1 + 1/4 cani mozzarella, sfaramata
  • 1 cana Parmezan ras
  • 900 gr branza ricotta
  • 4 oua (batute putin)
  • 1/2 cana spanac proaspat, tocat
  • 2 linguri usturoi zdobit
  • 1 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 220 gr sos de rosii pentru paste

Mod de preparare Paste scoica (conchiglie) umplute cu mozzarella, ricotta si parmezan

  1. Intr-o oala mare, se aduce apa cu sare la fierbere. Se fierb pastele in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj (pana sunt fierte “al dente”). Se scurg si se trec printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea. Se scurg din nou si se pun deoparte.

  2. Intr-un castron de dimensiuni medii se amesteca 1 cana de mozzarella (restul de ¼ cana se pastreaza), Parmezanul, ricotta, ouale, spanacul, usturoiul, piperul si patrunjelul.

  3. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

  4. Se toarna o pelicula subtire de sos pentru paste pe fundul unei tavi de copt. Cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare pasta cu amestecul de branza si se asaza cu fata in sus, in tava.

  5. Se repeta toata procedura pana cand fiecare pasta a fost umpluta.

  6. Deasupra pastelor se toarna restul de sos pentru paste.

  7. Se acopera, nu foarte strans, cu folie de aluminiu si se lasa in cuptor 35 de minute. Dupa 35 de minute se scoate tava din cuptor, se da la o parte foaia de aluminiu si se presara restul de mozzarella.

  8. Se introduce tava din nou in cuptor si se mai lasa inca 5 minute.

  9. Se scoate din cuptor si se serveste fierbinte.