Paste la cuptor cu rosii si busuioc

Ingrediente Paste la cuptor cu rosii si busuioc

Compozitie
  • 450 gr paste, orice tip
  • 3 catei de usturoi mari, curatati si taiati feliute subtiri
  • 50 gr masline negre, fara samburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ceapa galbena medie, taiata marunt
  • 800 gr rosii (pot fi si din conserva), taiate cubulete
  • 1/2 cana + cateva frunze pentru decor busuioc proaspat
  • 1 cana sos pesto
  • 1 cana branza ricotta
  • 1/2 cana Parmezan ras
  • 225 gr mozzarella sfaramata
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Paste la cuptor cu rosii si busuioc

  1. Pastele se fierb al dente, respectand indicatiile de pe ambalaj si se scurg.

  2. Cat timp fierb pastele, se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se caleste usturoiul 1 minut. Se adauga ceapa si se caleste inca 5 minute, amestecand constant. Se adauga rosiile si maslinele. Cand da in clocot, se reduce focul si se adauga frunzele de busuioc. Se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper si se ia de pe foc.

  3. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

  4. Se amesteca pastele fierbinti cu sosul pesto, branza ricotta si Parmezan.

  5. Se rastoarna intr-o tava de cuptor, mai adanca. Deasupra pastelor, se toarna sosul de rosii.

  6. Se presara mozzarella si se da la cuptor, 3-5 minute, pana cand se topeste branza.

  7. Se lasa sa se raceasca putin, se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si se poate servi.