Parjoale de broccoli, branza Cheddar si quinoa

Ingrediente Parjoale de broccoli, branza Cheddar si quinoa

Compozitie
  • 1 cana cu varf broccoli fiert si taiat bucati mici
  • 4-6 cepe mici, taiate fin
  • 1 ardei iute, taiat marunt
  • 2 cani quinoa fiarta si racita
  • 1-2 lime (se rade si se pastreaza coaja uneia dintre ele)
  • 1/4 cana coriandru sau patrunjel tocat marunt
  • 1/2 cana branza Cheddar rasa
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 cana faina
  • 3 gr praf de copt
  • dupa gust praf de sare
  • pentru prajit ulei vegetal

Mod de preparare Parjoale de broccoli, branza Cheddar si quinoa

  1. Se pun toate ingredientele intr-un castron mare: broccoli, cepele, ardeiul iute, quinoa, sucul unui lime si coaja rasa, coriandrul sau patrunjelul, branza, ouale si laptele.

  2. Separat se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare.

  3. Se toarna cate putina faina in primul castron, amestecand, ca sa se formeze un aluat de consistenta smantanii groase.

  4. Se toarna 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se incinge la foc mediu spre iute. Se ia cu polonicul o cantitate de aluat si se prajeste in tigaie. Parjoalele vor deveni brun-aurii pe ambele parti si usor crocante.

  5. Se servesc decorate cu feliute de lime, smantana, iaurt grecesc sau sos salsa.