Orez si mazare – Risi e bisi

Ingrediente Orez si mazare – Risi e bisi

Compozitie
  • 250 gr orez
  • 250 gr mazare proaspata sau congelata
  • 50 gr pancetta taiata cubulete ( poate fi folosit prosciutto crudo sau orice bacon uscat )
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 l supa de carne sau de legume strecurata
  • 30 gr Parmezan ras
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Orez si mazare – Risi e bisi

  1. Se pune uleiul intr-o tigaie cu 20 gr de unt si se caleste ceapa taiata fin si bacon-ul taiat cubulete.

  2. Se adauga mazarea, cateva polonice de supa si  se lasa sa fiarba cam 10 minute.

  3. Se sareaza  dupa gust.

  4. In acest punct, trebuie adaugat orezul si cate un polonic de supa, amestecand constant, pentru ca orezul sa absoarba supa si sa nu se arda sau sa se lipeasca de fundul tigaii.

  5. Cand orezul s-a facut al dente (aprox 15-16 minute), se inlatura tigaia de pe foc si se adauga restul de unt si parmezanul.

  6. Se serveste imediat cu piper negru, proaspat rasnit.