Mic dejunul englezesc este o masa copioasa si extrem de consistenta.
Exista doua variante: cu oua ochiuri sau jumari.
-
Pentru iahnia de fasole se incinge o lingura de ulei intr-o craticioara. Se caleste ceapa (feliute) si usturoiul (trecut prin presa). Se puneti cimbrul si dafinul, precum si fasolea fiarta (scursa).
-
Se adauga o jumatate de cana de apa fierbinte si se lasa sa fiarba, la foc mic, cateva minute. Se pune pasta de tomate, se omogenizeaza si se potriveste de sare si de piper.
-
Se mai lasa sa fiarba cateva minute (avand grija sa nu scada de tot zeama) si se pastreaza la cald.
-
Se incingeti o tigaie-gratar si se rumenesc feliile de bacon, rosiile si ciupercile.
-
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc carnaciorii.
-
Se scot carnaciorii intr-o farfurie tapetata cu servete de hartie (pentru a absorbi grasimea in exces).
-
Se prajesc si ouale dpa preferinta: ochiuri sau jumari.
-
Pentru oua jumari, se pune doar o lingura de ulei in tigaie. Se bat ouale cu sare si piper si se pun in tigaia incinsa. Vor incepe sa se coaguleze, asa ca se reduce focul la minimum si se amesteca continuu cu o lingura pana cand se obtine o textura cremoasa, dar fara ca oul sa fie crud.
-
Pe o farfurie mare se pun: doua oua (scrambled in cazul de fata), 4 felii de bacon, 4 carnaciori picanti, jumatate din iahnia de fasole, 4 rosii, 4 ciuperci si 2 felii de paine prajita.
Se servesc alaturi de unt, dulceata si o cana de ceai.