Mere coapte

Ingrediente Mere coapte

Compozitie
  • 4 lingurite unt nesarat
  • 4 mere mari
  • 2 foi dafin sfaramate
  • 2 cuisoare strivite
  • 2 linguri fulgi de migdale sau nuca tocata
  • 2 linguri miere
  • 75 gr stafide
  • 1 portocala (doar coaja rasa)
  • 1 lamaie (doar coaja rasa)
  • 1 lingurita scortisoara praf

Mod de preparare Mere coapte

  1. Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius. Se spala merele si se scobesc in interior.

  2. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt, peste care se pun merele.

  3. Separat, intr-un castron, se amesteca untul cu praful de frunze de dafin si cuisoare, 1 ½ lingura fulgi de migdale sau nuca pisata, mierea, scortisoara, stafidele, coaja de portocala si coaja de lamaie.

  4. Se umplu merele, cu amestecul de unt aromat si se unge putin si exteriorul. Restul de fulgi de migdale sau nuca pisata se presara peste umplutura din mere.

  5. Tava se introduce in cuptor si se lasa 35-40 minute, pana cand merele devin moi si aurii.

  6. Se scot din cuptor si se lasa 5 minute sa se raceasca. Se pot servi ca atare sau cu inghetata de vanilie.