Mancare de vitel in stil peruan – Lomo Saltado

Ingrediente Mancare de vitel in stil peruan – Lomo Saltado

Compozitie
  • 340 gr antricot de vita
  • dupa gust sare piper negru macinat si usturoi
  • 1/8 cana ulei vegetal + cat este necesar pentru prajit
  • 2 cartofi mari curatati si taiati pentru french fries
  • 1/4 ceapa rosie, taiata julienne
  • 1/4 rosie taiata felii subtiri
  • 3-4 lingurite otet
  • 1 lingurita sos de soia
  • 30-60 gr bere
  • 2-3 lingurite frunze de patrunjel tocate marunt
  • pentru servire (optional) orez pregatit la abur

Mod de preparare Mancare de vitel in stil peruan – Lomo Saltado

Stim ce veti spune citind aceasta reteta ? Ce treaba are sosul de soia in Peru si ce cauta cartofii prajiti alaturi de orez ?
Bucataria peruana este celebra pentru combinatiile neasteptate.
Peruanii sunt atat de innebuniti dupa orez, incat il mananca inclusiv alaturi de cartofi prajiti, spre marea noastra uimire.
De altfel, in traducere aproximativa, “Lomo Saltado” inseamna “fasii sau fileuri saltarete”. Ramane sa incercam reteta si sa descoperim cu exactitate cine si de ce e…saltaret.

  1. Se taie carnea in fasii de aproximativ 5 cm lungime si ½ cm latime. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si usturoi.

  2. Intr-o tigaie nonaderenta, se toarna ulei pana la jumatatea tigaii, se incinge si se prajesc cartofii in aceasta baie de ulei, pana cand devin aurii. Dupa ce s-au prajit, se scot pe prosoape de hartie. I

  3. Itr-o alta tigaie, se incinge 1/8 cana ulei, la foc mediu. Se prajesc fasiile de carne pana isi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa si se caleste pana cand se inmoaie.

  4. Se adauga rosiile, otetul si sosul de soia. Se toarna berea si se lasa sa fiarba cu clocote mici, pana cand legumele sunt facute (dar nu foarte moi).

  5. Se aseaza preparatul pe un platou, se garniseste cu cartofii prajiti, se presara cu patrunjel si se poate servi insotit de o portie de orez alb.