Macaroane gratinate cu branza, carne si sos de rosii

Ingrediente Macaroane gratinate cu branza, carne si sos de rosii

Compozitie
  • 1 ceapa mare
  • 10 linguri sos de rosii, pentru paste, de buna calitate
  • 1 catel de usturoi
  • 300 gr carnati de porc proaspeti sau carne tocata, de porc
  • 450 gr macaroane
  • dupa gust sare si Parmezan ras
  • cat este necesar ulei de masline

Mod de preparare Macaroane gratinate cu branza, carne si sos de rosii

  1. Carnatii de porc se decojesc, iar carnea rezultata se sfaramiteaza. Se caleste in ulei, pana devine aurie si se pune deoparte, intr-un castron acoperit.

  2. Cuptorul se preincalzeste la 190 grade Celsius.

  3. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in uleiul in care a stat carnea, pana cand ceapa devine translucida. Daca este necesar, se mai poate adauga ulei.

  4. Se adauga sosul pentru paste.

  5. Se lasa pe foc, 5 minute. Se adauga si carnea de porc si se sareaza. Se mai lasa 1 minut, pe foc si se pune deoparte.

  6. Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.

  7. Se scurg, se amesteca cu mixul de sos de rosii si carne si se rastoarna intr-o tava de cuptor.

  8. Se presara cu parmezan si se lasa in cuptor, pana cand capata o culoare aurie, 8-10 minute.

  9. Se serveste imediat, cu parmezan ras alaturi.