Knodel din cartofi fierti

Ingrediente Knodel din cartofi fierti

Compozitie
  • 1,5 kg cartofi
  • 200 gr faina
  • 20 gr unt
  • 50 gr paine alba taiata cubulete
  • 2 l apa
  • 1 ou

Mod de preparare Knodel din cartofi fierti

  1. Cartofii se fierb, apoi se paseaza, se amesteca bine cu faina si sarea, pana cand se obtine o coca.

  2. Se adauga 3 linguri de apa sau un ou.

  3. Aluatul se imparte in 12 bucati care se aplatizeaza si in mijlocul acestora se pun cubuletele de paine prajite in unt.

  4. Se modeleaza apoi galuste, se dau prin faina si se fierb la foc mic, 5 minute, in apa clocotita cu sare.

  5. Vasul cu galuste se da deoparte si se lasa sa mai stea circa 10 minute.

  6. Galustele se scot apoi si se folosesc in loc de garnitura de cartofi natur, la preparatele cu sos.