-
Se topesc 2 linguri de unt impreuna cu 2 linguri de ulei, intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita, la foc mediu spre iute.Se asezoneaza iepurele cu sare si piper si se prajeste pe fiecare parte cate 3 minute, pana capata o usoara culoare maronie. Se scoate iepurele din cratita si se pune deoparte.
-
Se reduce focul si in acelasi ulei se calesc impreuna ceapa si usturoiul, pana se inmoaie usor, aproximativ 5 minute.
-
Se taie cubulete morcovii, napul, prazul si telina si se adauga peste ceapa si usturoi. Se pun rozmarinul, cimbrul si frunza de dafin si se lasa sa se caleasca legumele, amestecand ocazional, 7 -10 minute (pana incep sa-si schimbe culoarea). Se adauga vinul si se lasa pana cand se reduce la 2/3 din cantitate, aproximativ 15 minute. Se adauga supa de pui strecurata si iepurele, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol 25 minute.
-
Se scoate iepurele si se lasa deoparte. Se mareste focul si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand ocazional, pana cand lichidul se reduce la jumatate. Se pun maruntaiele iepurelui si se fierb 5 minute, pana cand capata o consistenta ferma. Se scot maruntaiele cu spumiera, se strecoara lichidul in care au fost acestea si se pastreaza (legumele si condimentele se arunca). Cu ajutorul unui blender se transforma maruntaiele intr-o pasta si se ajusteaza cu ajutorul lichidului in care au fiert, pana capata consistenta unui sos mai gros. Se drege de sare si piper si se da deoparte.
-
Se curata cratita. Se pune la foc iute arpagicul impreuna cu zaharul, restul de unt si 2 cani de apa. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul si se lasa pana cand apa se evapora, aproape, in totalitate, aproximativ 15 minute. Se amesteca bine pentru ca arpagicul sa se acopere complet cu sosul caramelizat, 2 – 5 minute.
-
Intr-o tigaie, se incalzeste 1 lingura de ulei, la foc mediu spre iute si se soteaza ciupercile pana devin aurii, aproximativ 5 minute.
-
Pentru servire se strecoara sosul printr-o sita fina, in cratita. Se adauga iepurele si se incalzesc impreuna la foc mediu. Se adauga arpagicul si ciupercile si se mai lasa cateva minute pana se incalzesc bine.
Preparatul se serveste cald.