Gogosi tiroleze

Ingrediente Gogosi tiroleze

Compozitie
  • 2 cani faina
  • 120 ml lapte
  • 2 cuburi drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri unt
  • 1 lamaie doar coaja rasa
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri zahar pudra
  • pentru umplut gem de fructe

Mod de preparare Gogosi tiroleze

  1. Se cerne intr-un castron faina si se face in centru o adancitura.

  2. Se freaca drojdia impreuna cu o parte din laptele caldut si o lingura de zahar, apoi se toarna in adancitura.

  3. Se amesteca totul bine, se acopera vasul, apoi se lasa sa creasca, 30 de minute, la cald.

  4. Se adauga galbenusurile, untul, coaja de lamaie si restul de lapte caldut. Se amesteca bine cu aluatul.

  5. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste pe peretii vasului. Se lasa la crescut inca 20 de minute.

  6. Se intinde aluatul, pe planseta presaratta cu faina, sub forma unei foi. Se taie in portii egale, se modeleaza bile, apoi se lasa sa creasca inca 10 minute.

  7. Se incinge uleiul pentru prajit. Se apasa bilele de aluat cu degetele, ca sa formeze o adâncitura in mijloc.

  8. Se prajesc in ulei, pe rând, intorcându-se o data. Se scurg de ulei pe prosoape de hârtie si se lasa sa se raceasca.

  9. Gogosile se umplu in adâncitura din mijloc cu gem, apoi se pudreaza cu zahar pudra.