-
Se cerne intr-un castron faina si se face in centru o adancitura.
-
Se freaca drojdia impreuna cu o parte din laptele caldut si o lingura de zahar, apoi se toarna in adancitura.
-
Se amesteca totul bine, se acopera vasul, apoi se lasa sa creasca, 30 de minute, la cald.
-
Se adauga galbenusurile, untul, coaja de lamaie si restul de lapte caldut. Se amesteca bine cu aluatul.
-
Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste pe peretii vasului. Se lasa la crescut inca 20 de minute.
-
Se intinde aluatul, pe planseta presaratta cu faina, sub forma unei foi. Se taie in portii egale, se modeleaza bile, apoi se lasa sa creasca inca 10 minute.
-
Se incinge uleiul pentru prajit. Se apasa bilele de aluat cu degetele, ca sa formeze o adâncitura in mijloc.
-
Se prajesc in ulei, pe rând, intorcându-se o data. Se scurg de ulei pe prosoape de hârtie si se lasa sa se raceasca.
-
Gogosile se umplu in adâncitura din mijloc cu gem, apoi se pudreaza cu zahar pudra.