-
Carnea de miel sau berbecut se taie cuburi.
-
Cartofii se spala si se taie in bucati marisoare.
-
Dovleceii se spala si se taie cuburi.
-
Rosiile se curata si se taie in patru daca sunt mici, in opt daca sunt mai mari.
-
Ardeii grasi se taie in doua, li se scoate cotorul, si se taie in cuburi mari.
-
Ardeii iuti se taie rondele grosute.
-
Ceapa se curata si se taie pestisori.
-
Usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului, dupa care se toaca mare.
-
Lamaia se stoarce de zeama.
-
Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius (temperatura medie).
-
Se incinge uleiul intr-o cratita cu capac, una de tuci ar fi de preferat.
-
Se frige la foc iute carnea de miel pana scade zeama pe care a lasat-o si pana se rumeneste.
-
Se adauga ceapa, usturoiul si ardeii. Dupa ce s-au inmuiat o vreme, se pudreaza totul cu fulgii sau boia de ardei iute si chimion.
-
Dupa ce mirodeniile si-au lasat aroma, se adauga pasta de tomate, cartofii, dovleceii, cimbrul, foile de dafin, o lingura rasa de sare si o lingurita rasa de piper macinat.
-
Se toarna doua cani de apa peste mancare (aproximativ 500 ml in total) si sucul de lamaie. Se pune capacul si se da la cuptor pentru 50-60 de minute.
-
Dupa ce se scoate mancarea de la cuptor, se potriveste de sare.
-
Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei, cu paine alba si ardei iute.