Ghiveci de miel cu legume – Kuzu Guvec

Ingrediente Ghiveci de miel cu legume – Kuzu Guvec

Compozitie
  • 1 kg pulpa de miel fara os (sau berbecut)
  • 5-6 cartofi noi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei iuti
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita rasa fulgi de ardei iuti sau boia iute
  • 2 frunze dafin
  • 2 lingurite chimion
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Ghiveci de miel cu legume – Kuzu Guvec

  1. Carnea de miel sau berbecut se taie cuburi.

  2. Cartofii se spala si se taie in bucati marisoare.

  3. Dovleceii se spala si se taie cuburi.

  4. Rosiile se curata si se taie in patru daca sunt mici, in opt daca sunt mai mari.

  5. Ardeii grasi se taie in doua, li se scoate cotorul, si se taie in cuburi mari.

  6. Ardeii iuti se taie rondele grosute.

  7. Ceapa se curata si se taie pestisori.

  8. Usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului, dupa care se toaca mare.

  9. Lamaia se stoarce de zeama.

  10. Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius (temperatura medie).

  11. Se incinge uleiul intr-o cratita cu capac, una de tuci ar fi de preferat.

  12. Se frige la foc iute carnea de miel pana scade zeama pe care a lasat-o si pana se rumeneste.

  13. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeii. Dupa ce s-au inmuiat o vreme, se pudreaza totul cu fulgii sau boia de ardei iute si chimion.

  14. Dupa ce mirodeniile si-au lasat aroma, se adauga pasta de tomate, cartofii, dovleceii, cimbrul, foile de dafin, o lingura rasa de sare si o lingurita rasa de piper macinat.

  15. Se toarna doua cani de apa peste mancare (aproximativ 500 ml in total) si sucul de lamaie. Se pune capacul si se da la cuptor pentru 50-60 de minute.

  16. Dupa ce se scoate mancarea de la cuptor, se potriveste de sare.

  17. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei, cu paine alba si ardei iute.