Fursecuri de ovaz – Oatmeal Cookies

Ingrediente Fursecuri de ovaz – Oatmeal Cookies

Compozitie
  • 1/2 cana margarina pentru gatit
  • 1/2 cana zahar alb
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana fulgi de ovaz integrali
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos sau de ciocolata (optional)
  • 1/2 cana stafide

Mod de preparare Fursecuri de ovaz – Oatmeal Cookies

Din cantitatile mentionate rezulta 24 fursecuri.

  1. Cuptorul se incalzeste la 175 grade Celsius. Se pregateste o tava. Se tapeteaza cu hartie de copt, unsa cu ulei.

  2. Intr-un castron mare, se omogenizeaza margarina cu cele doua feluri de zahar. Se adauga oul si vanilia. Se amesteca pana cand toate ingredientele s-au incorporat.

  3. In alt castron, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

  4. Se toarna amestecul de faina, in primul castron si se mixeaza pana se obtine un aluat elastic.

  5. Se adauga stafidele si fulgii de cocos sau de ciocolata si se amesteca in aluat.

  6. Se ia cate putin aluat si se modeleaza in forma de sfera, cu diametrul de 5 cm. Se pot lasa asa, sau se pot aplatiza cu palma, dandu-le forma de disc.

  7. Se coc 12 minute, sau pana cand marginile devin usor maronii.