Ficat de vita in stil Venetian – Fegatto alla Veneziana

Ingrediente Ficat de vita in stil Venetian – Fegatto alla Veneziana

Compozitie
  • 4 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 4 linguri unt nesarat
  • 8 cepe taiate julien
  • 500 gr ficat de vita taiat in feliute subtiri
  • 1/3 cana vin rosu
  • cateva picaturi otet din vin alb
  • dupa gust sare

Mod de preparare Ficat de vita in stil Venetian – Fegatto alla Veneziana

  1. Se incinge o tigaie si se topesc 3 linguri de unt in 4 linguri de ulei de masline, la foc mediu.

  2. La foc foarte mic se adauga ceapa, amestecand usor pana devine sticloasa.

  3. Se adauga sare si se pune deoparte intr-un castron acoperit.

  4. Se pune ficatul in tigaie, se adauga sare si se lasa sa se rumeneasca 30-45 de secunde, pe fiecare parte.

  5. Se pune ficatul peste ceapa si se acopera (este foarte important ca preparatul sa ramana cald).

  6. Se adauga vinul si untul ramas in tigaie. Dupa ce s-a topit untul, se adauga cateva picaturi de otet si se toarna sosul rezultat peste ficat.

  7. Se poate servi ca atare ori cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.