Fasole cu carnati

Ingrediente Fasole cu carnati

Compozitie
  • 500 gr fasole uscata
  • 1 paharel vin rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri untura sau ulei
  • 2 carnati grosi (trandafir,semiafumati,etc.)
  • 1 lingura bulion
  • 1 frunza de dafin.
  • dupa gust sare

Mod de preparare Fasole cu carnati

  1. Fasolea se alege si se tine, inainte de a fi pusa la fiert, minim doua ore in apa. De obicei, se lasa la inmuiat peste noapte. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece. Apa trebuie sa acopere fasolea.
  2. Se pune oala pe foc mic iar cand da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu cea varsata.
  3. Se adauga un paharel de vin rosu. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. In functie de tipul de fasole ales, fasolea va fierbe intre 1h30 si 3h.
  4. Separat, se prajeste in untura sau ulei  o ceapa taiata marunt. Dupa ce fasolea a inceput sa fiarba, se adauga ceapa prajita impreuna cu carnatii, o lingura de bulion si o frunza de dafin. Spre sfarsit, se pune sarea.