Creveti in crusta de aluat cu sos chilli

Ingrediente Creveti in crusta de aluat cu sos chilli

Compozitie
  • 500 gr creveti mari, decorticati (king prawns)
  • 1 cana faina alba
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cat este necesar apa
  • cativa stropi otet
  • pentru prajit ulei vegetal
  • dupa gust melasa

Mod de preparare Creveti in crusta de aluat cu sos chilli

  1. Se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga apa, atat cat este necesar, pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase, apoi se adauga otetul

  2. Se incinge uleiul, intr-un wok. Fiecare crevete se trece prin aluat si se prajesc cate 2-3 minute, pe fiecare parte, pana devin aurii.

  3. Se scot din ulei, pe prosoape de hartie.

  4. Cat timp se scurg de ulei crevetii, se prepara sosul, se amesteca toate ingredientele mentionate, cu putina apa, pentru a obtine consistenta dorita.

Se asaza crevetii, pe un platou si se servesc alaturi de sosul de chilli.