-
Ciupercile negre se pun la inmuiat in apa calda, circa 30 de minute.
-
Se taie bambusul in cubulete.
-
Se scurg ciupercile de apa si se taie fasii. Nu se arunca apa in care au stat, deoarece se va folosi ulterior.
-
Intr-un wok se incinge uleiul, se pune la calit usturoiul tocat, se lasa cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi se adauga ciupercile.
-
Dupa 1 minut se adauga bucatile de bambus.
-
Se mai lasa timp de 1 minut, dupa care se adauga cca 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
-
Se lasa toate la fiert timp de 1 minut, dupa care se adauga sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin.
-
Peste amidon se adauga cateva linguri din apa in care au stat, amestecand continuu.
-
Amidonul dizolvat se va adauga peste ciuperci si bambus si se va lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos.
-
Se pune compozitia pe un platou sau pe o farfurie.
-
Se serveste in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea.
Retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.