Ciolan de porc cu bere

Ingrediente Ciolan de porc cu bere

Compozitie
  • 1 ciolan de porc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 sticla bere
  • dupa gust chimen, sare, piper

Mod de preparare Ciolan de porc cu bere

  1. Ciolanul se fierbe circa 15 minute.

  2. Soricul ciolanului, oparit in prealabil, se cresteaza in patratele.

  3. Sarea, usturoiul, piperul si chimenul se dau la blender, dupa care se freaca bine ciolanul, pe toata suprafata, cu acest amestec.

  4. Ciolanul se asaza pe gratarul cuptorului preincins, cu o tava dedesubt.

  5. Dupa 20 de minute, se reduce focul. Pentru un ciolan de 1,5-2 kg se iau in calcul aproximativ doua ore de coacere. Pe toata durata prepararii, se stropeste ciolanul cu sosul format in tava si se toarna bere deasupra.

  6. Se serveste cu cartofi inveliti in staniol, copti in cuptor.