Chec de casa cu fructe confiate

Ingrediente Chec de casa cu fructe confiate

Compozitie
  • 1200 gr faina
  • 800 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 pahare lapte
  • 8 oua
  • 200 gr migdale
  • 200 gr stafide
  • 200 gr fructe confiate
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu

Mod de preparare Chec de casa cu fructe confiate

  1. Se omogenizeaza untul cu zaharul. Apoi, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si laptele, amestecand rapid.

  2. Bicarbonatul se stinge cu putin lapte si se incorporeaza in mixul de oua. Se presara faina si se omogenizeaza. Cand toate ingredientele s-au incorporat, se adauga albusurile batute spuma, migdalele, stafidele si fructele confiate. Rezultatul este o pasta groasa si consistenta.

  3. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

  4. Se tapeteaza doua forme de cozonac , cu hartie de copt unsa cu unt. Compozitia obtinuta se toarna in forme si se lasa in cuptor, aproximativ 30-35 minute.

  5. Dupa ce s-a racit, se pudreaza checul cu zahar si se taie in felii mai goase.

Din ingredientele mentionate rezulta doua checuri cu dimensiunea de 30X12 cm.