Budinca Yorkshire

Ingrediente Budinca Yorkshire

Compozitie
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 400 gr faina
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Budinca Yorkshire

  1. Se bat ouale cu telul sau mixerul, mai intai cu sare si apoi cu laptele.

  2. Se adauga faina, se mai bate putin, sa se amestece bine si se lasa la odihnit cel putin 30 minute.

  3. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se pune tava de budinca in cuptor, 3-4 minute.

  4. Se scoate tava cu o manusa si se pun, repede, in ea, untul si uleiul, inclinand tava, astfel incat sa fie unsa uniform, cu grasime.

  5. Repede, cat este tava fierbinte, se pune compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa in cuptor 20 minute si se serveste fierbinte.

  6. Budinca Yorkshire se poate transforma in desert cu fructe, daca, dupa coacere, se pun peste budinca fructe de padure sau fructe din compot si, eventual, frisca sau inghetata.