Bucati fragede de miel, cu sos picant de ceapa si rosii – Kashmiri Roganjosh

Ingrediente Bucati fragede de miel, cu sos picant de ceapa si rosii – Kashmiri Roganjosh

Compozitie
  • 500 gr carne de miel sau oaie
  • 4 linguri ulei de mustar sau orice alt ulei vegetal sau unt ghee (unt clarificat)
  • 1,5 cani iaurt
  • 1/2 lingurita Garam Masala
  • 2 boabe cardamom verde zdrobit sau echivalent praf de cardamom verde
  • 2,5 cm baton scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir uscat praf
  • 1 lingurita praf de seminte de fenel sau anason
  • 1 lingura pudra de ardei chilli rosu sau paprika iute
  • 1 floare de creasta cocosului (celosia) tinuta in apa sa-si lase culoarea sau o lingurita de paprika usor prajita
  • 1 cana apa (cat este necesar pentru a acoperi carnea)
  • dupa gust sare

Mod de preparare Bucati fragede de miel, cu sos picant de ceapa si rosii – Kashmiri Roganjosh

Timpul afisat reprezinta doar timpul de coacere. Pentru acest fel de mancare se calculeaza inca 1 ora, perioada de marinare.

  1. Se pune intr-o cratita carnea la marinat in iaurt, garam masala, ulei /ghee timp de o ora.

  2. Dupa o ora, se adauga toate celelalte ingrediente in cratita. Se acopera  cu apa, se pune capacul si se gateste la foc mic, timp de 2-3 ore (pana cand se coace bine carnea de miel ).

  3. Se serveste cu lipie sau pilaf.