Bruschete cu rosii

Ingrediente Bruschete cu rosii

Compozitie
  • 1 franzela tip bagheta
  • 4 rosii
  • 4-5 fire busuioc proaspat
  • 5 catei usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Bruschete cu rosii

  1. Se taie bagheta in felii groase de 1 cm. Se prajesc pe ambele parti, pe un gratar teflonat sau intr-o tigaie, pana cand se rumenesc.

  2. Intre timp, se curata cateii de usturoi si se taie pe lungime. Cand feliile de paine sunt rumenite, se scot pe rand, pe o farfurie, se freaca pe o parte cu usturoiul taiat si se ung cu uleiul de masline.

  3. Se decojesc rosiile si se indeparteaza cotoarele, apoi se taie in cubulete de 1 cm.

  4. Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt. Se amesteca rosiile cu busuiocul, piper si sare dupa gust.

  5. Compozitia se asaza pe feliile de paine si se servesc calde, ca aperitiv.