Bors de varza

Ingrediente Bors de varza

Compozitie
  • 1/2 varza
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 linguri pasta de rosii (sau 4-5 rosii proaspete sau conservate taiate marunt)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1/2 pahar bors de casa sau sucul a 1/2 de lamaie
  • 3 linguri ulei vegetal
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Bors de varza

  1. Varza, dupa ce s-a spalat si s-a uscat, se taie fideluta. Se curata si se toaca ceapa.

  2. Morcovul se curata si se da prin razatoare.

  3. Cartofii se spala si se curata si ei, se taie felii mai mari sau dupa dorinta dumneavoastra.

  4. Se pune o oala cu peretii grosi (ideal ar fi sa folositi un ceaun) pe foc cu cele 3 linguri de ulei vegetal. Se adauga ceapa si se caleste doar citeva minute. Se adauga apoi varza si se caleste cam 5-7 minute la foc mediu. Urmeaza morcovul, inca 3 minute.

  5. Se adauga cartofii in oala impreuna cu aproximativ 1.5-2 litri de apa fiarta. Se pun frunzele de dafin, si se drege, dupa gust, de sare si piper. Se amesteca putin si se lasa la foc mediu, sub capac, pana e aproape gata.

  6. Cand ciorba e aproape gata, se adauga patrunjelul si pasta de tomate si se mai tine pe foc pana da in clocot.

  7. La final se toarna borsul acru sau sucul de lamaie, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se stinge focul.

  8. Se serveste cu smantana si patrunjel proaspat.