-
Varza, dupa ce s-a spalat si s-a uscat, se taie fideluta. Se curata si se toaca ceapa.
-
Morcovul se curata si se da prin razatoare.
-
Cartofii se spala si se curata si ei, se taie felii mai mari sau dupa dorinta dumneavoastra.
-
Se pune o oala cu peretii grosi (ideal ar fi sa folositi un ceaun) pe foc cu cele 3 linguri de ulei vegetal. Se adauga ceapa si se caleste doar citeva minute. Se adauga apoi varza si se caleste cam 5-7 minute la foc mediu. Urmeaza morcovul, inca 3 minute.
-
Se adauga cartofii in oala impreuna cu aproximativ 1.5-2 litri de apa fiarta. Se pun frunzele de dafin, si se drege, dupa gust, de sare si piper. Se amesteca putin si se lasa la foc mediu, sub capac, pana e aproape gata.
-
Cand ciorba e aproape gata, se adauga patrunjelul si pasta de tomate si se mai tine pe foc pana da in clocot.
-
La final se toarna borsul acru sau sucul de lamaie, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se stinge focul.
-
Se serveste cu smantana si patrunjel proaspat.