Bors de sfecla rosie

Ingrediente Bors de sfecla rosie

Compozitie
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 500 gr sfecla rosie
  • 500 gr rosii bine coapte
  • 250 gr varza
  • 3 cartofi
  • 3 fire leustean /sau marar
  • 1/4 legatura patrunjel

Mod de preparare Bors de sfecla rosie

  1. Se dau pe razatoarea mare morcovul si sfecla.

  2. Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in uleiul incins timp de 5 minute.

  3. Se adauga rosiile date pe razatoare si se mai fierbe inca 5 minute.

  4. Se pune la fiert varza taiata fideluta si 2 lingurite de sare. Se fierbe 10 minute.

  5. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai fierbe inca 10 minute.

  6. Se adauga amestecul de ceapa, morcov, sfecla si rosii. Se mai fierbe inca 10 minute (sau pana cartofii sunt fierti). Se drege borsul de sare.

  7. Se stinge focul si se acreste borsul cu 2-3 linguri suc de lamaie (sau 300-400 ml bors fiert).

  8. Se presara verdeata tocata marunt si se lasa sa stea 10 minute.

    Acesta este mancarea traditionala, de post, a calugarilor rusi.
    Poate fi sevita si cu un bol de smantana, separat.
    Mai multe despre sfecla aici.