-
Se dau pe razatoarea mare morcovul si sfecla.
-
Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in uleiul incins timp de 5 minute.
-
Se adauga rosiile date pe razatoare si se mai fierbe inca 5 minute.
-
Se pune la fiert varza taiata fideluta si 2 lingurite de sare. Se fierbe 10 minute.
-
Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai fierbe inca 10 minute.
-
Se adauga amestecul de ceapa, morcov, sfecla si rosii. Se mai fierbe inca 10 minute (sau pana cartofii sunt fierti). Se drege borsul de sare.
-
Se stinge focul si se acreste borsul cu 2-3 linguri suc de lamaie (sau 300-400 ml bors fiert).
-
Se presara verdeata tocata marunt si se lasa sa stea 10 minute.
Acesta este mancarea traditionala, de post, a calugarilor rusi.
Poate fi sevita si cu un bol de smantana, separat.
Mai multe despre sfecla aici.