Banane chinezesti prajite

Ingrediente Banane chinezesti prajite

Compozitie
  • 6 banane nu foarte coapte, destul de tari
  • 150 gr faina de orez (sau faina de grau)
  • 75 gr amidon de porumb sau cartof
  • 100 gr nuca de cocos rasa
  • 100 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • pentru prajit ulei

Mod de preparare Banane chinezesti prajite

  1. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele uscate: faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, bicarbonatul de sodiu si sarea.

  2. Se toarna apa peste toate si se amesteca bine.

  3. Se adauga semintele de susan si se pune uleiul la incins.

  4. Se decojesc bananele, se taie in doua pe lung, apoi pe jumatate.

  5. Se trece fiecare banana prin compozitia formata mai sus si se pune la prajit in uleiul incins.

  6. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la scurs.

  7. Se servesc caldute alaturi de inghetata.