-
Se aduce la fierbere o oala mare cu apa si sare. Se adauga pastele si se fierb “al dente”, neacoperite.
-
Se scurg, cu ajutorul unei site, si se stropesc cu ulei de masline ca sa nu se lipseasca. Se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana cand este gata sosul.
-
Se toarna 1-2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie foarte mare, la foc mediu spre iute.
-
Cand uleiul s-a incins bine se adauga carnea tocata cu un praf de sare.
-
Daca este prea multa carne este preferabil sa fie impartita in portii. Important este ca tigaia sa nu fie foarte “aglomerata”.
-
Cu ajutorul unei spatule se desfac toate “cocoloasele” mari de carne, daca este cazul. Se prajeste bine.
-
Cand carnea s-a prajit aproape complet se adauga ceapa si se amesteca bine. Se soteaza pana cand ceapa devine translucida si incepe sa se prajeasca usor (4 – 5 minute).
-
Se adauga usturoiul, rozmarinul sau busuiocul proaspat, amestecul de condimente uscate (format din oregano, busuioc si cimbru), fulgii de ardei iute si se omogenizeaza.
-
Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga sosul de rosii.
-
Se amesteca bine si se aduce la fierbere.
-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-o tava de copt adanca se toarna un strat subtire de sos, se adauga jumatate din branza ricotta si se amesteca bine.
-
Se pun pastele si se toarna deasupra lor tot sosul.
-
Se adauga restul de branza riccota, mozzarella si parmezan-ul.
-
Se lasa in cuptor pana cand capata o frumoasa culoare galben-maronie (aproximativ 20 min).