Turtite de Craciun cu miere – Pampepato

Ingrediente Turtite de Craciun cu miere – Pampepato

Compozitie
  • 100 gr migdale dulci decojite
  • 100 gr alune de padure fara coaja
  • 100 gr miez de nuca
  • 100 gr fructe confiate taiate bucatele
  • 100 gr stafide aurii
  • 200 gr miere
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 lingurita nucsoara pudra
  • 1 praf piper negru macinat
  • cat este nevoie faina

Mod de preparare Turtite de Craciun cu miere – Pampepato

  1. Se pun  la inmuiat stafidele aurii in apa calda, 20 de minute.

  2. Intre timp, se taie marunt si se pun intr-un castron miezul de nuca, alunele, migdalele si ciocolata.

  3. Se adauga fructele confiate taiate cubulete, 2 lingurite de scortisoara, 1 lingurita de nucsoara si stafidele aurii stoarse de apa.

  4. Se adauga un praf de piper negru proaspat macinat.

  5. Se incalzeste  bine cuptorul.  Se tapeteaza tava de copt cu hartie cerata

  6. Se topeste in bain-marie la foc mic, mierea diluata cu putina apa.

  7. Imediat ce mierea s-a topit, se adauga celelalte ingrediente, amestecand continuu, pana se topeste ciocolata.

  8. Cand ciocolata s-a topit se toarna faina cate putin, amestecand continuu, pana cand consistenta amestecului  permite formarea unor turtite (5-6 buc). Acestea se asaza  in tava de copt si se dau la cuptor 10 minute.

  9. Se scoate  tava din cuptor si se lasa turtitele sa se raceasca in tava.

Nota: Aceasta prajitura poate fi pastrata si 2 saptamani, la temperatura camerei.