-
Se pun la inmuiat stafidele aurii in apa calda, 20 de minute.
-
Intre timp, se taie marunt si se pun intr-un castron miezul de nuca, alunele, migdalele si ciocolata.
-
Se adauga fructele confiate taiate cubulete, 2 lingurite de scortisoara, 1 lingurita de nucsoara si stafidele aurii stoarse de apa.
-
Se adauga un praf de piper negru proaspat macinat.
-
Se incalzeste bine cuptorul. Se tapeteaza tava de copt cu hartie cerata
-
Se topeste in bain-marie la foc mic, mierea diluata cu putina apa.
-
Imediat ce mierea s-a topit, se adauga celelalte ingrediente, amestecand continuu, pana se topeste ciocolata.
-
Cand ciocolata s-a topit se toarna faina cate putin, amestecand continuu, pana cand consistenta amestecului permite formarea unor turtite (5-6 buc). Acestea se asaza in tava de copt si se dau la cuptor 10 minute.
-
Se scoate tava din cuptor si se lasa turtitele sa se raceasca in tava.
Nota: Aceasta prajitura poate fi pastrata si 2 saptamani, la temperatura camerei.