Tocana marocana de legume

Ingrediente Tocana marocana de legume

Compozitie
  • 1 cana supa de legume cu bulion
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1/2 cana soia granule
  • 800 gr rosii taiate cubulete
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita praf de ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 3 cuisoare
  • 1 praf chilli
  • 1/2 cana prune uscate fara samburi, taiate jumatati
  • 1/3 cana caise uscate taiate cubulete
  • 200 -225 gr inima de anghinare murata (se pastreaza sucul)
  • 1/2 cana masline negre fara samburi
  • 3 lingurite zahar brun
  • 1 praf sofran
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • 1 cana migdale coapte
  • 3 cani couscous
  • 4 1/2 cani apa
  • 1 catel usturoi strivit
  • 1 cartof dulce taiat cubulete
  • 1 cana pastai de fasole verde uscata
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete

Mod de preparare Tocana marocana de legume

  1. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul.

  2. Se adauga cartoful dulce, fasolea, ardeii rosii, granulele de soia, rosiile si celelalte condimente cu exceptia sofranului. Se lasa la foc iute timp de 5 minute amestecand frecvent.

  3. Se pun supa de legume, prunele uscate, caisele si lichidul rezultat de la anghinare si se reduce focul.

  4. Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici aprocimativ 20 min sau pana cand legumele se inmoaie.

  5. Se adauga anghinarea, maslinele, zaharul brun si sofranul si se mai lasa sa fiarba 5-10 min.

  6. In acest timp se prajesc migdalele fara ulei intr-o tigaie.

  7. Intr-un castron termorezistent saui intr-o cratita se pune la inmuiat 5 minute couscous-ul cu 3 ½ cani de apa clocotita.

  8. Se afaneaza couscous-ul cu o furculita

  9. Se asaza legumele peste couscous, se decoreaza cu migdalele prajite si se serveste.