-
Se pun frunzele de porumb la inmuiat in apa clocotita, timp de 30 de minute, pana devin moi si pliabile. Se scot apoi din apa si se sterg bine cu un prosop.
-
Intre timp, se pune untura intr-un castron si se bate cu mixerul, pana ce devine spumoasa. Se testeaza lasand sa cada o picatura intr-un pahar cu apa; daca picatura pluteste, spuma de untura este gata de folosit.
-
Se combina malaiul, sarea si praful de copt intr-un castron. Se adauga acest amestec treptat, la untura, in transe de cate 3 linguri, amestecand continuu.
-
Cand mixtura rezultata incepe sa se ingroase, se adauga supa, alternand-o cu amestecul de faina, pana ce ambele se termina. Daca ceea ce se obtine este cam uscat, se adauga putina apa calda pana se potriveste consistenta.
-
Se intind frunzele de porumb pe masa de bucatarie si se ung, in partea centrala, cu a zecea parte din mixtura de faina cu untura. Se lasa o margine lata, neunsa, la capetele frunzei.
-
Se pune o bucata de branza in centru; se impatureste una dintre marginile libere ale foii de porumb, in asa fel incat sa acopere umplutura. Se repeta operatia cu celalalt capat. Se inchide “ambalajul” petrecand ambele capete si fixandu-le cu o fasie subtire de frunza.
-
Se asaza stiva de tamales intr-un vas de fierbere in aburi (format dintr-un cos sau sita, pusa deasupra unei oale in care fierbe apa; apa nu trebuie sa atinga sita). Se acopera sita si se lasa sa fiarba cca. 1 ora. Se scot tamales, se lasa sa stea 10 minute, apoi se servesc.